Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Ubijać ok. 8 minut.
Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Schłodzony biszkopt przekroić na 2 części.
Masło ubić z cukrem pudrem, na puszystą masę (co najmniej 8 minut). Do masy maślanej dodać mleko w proszku i serki. Miksować do połączenia się składników.
Pierwszy blat ciasta włożyć do formy. Pączkować ciasto i wyłożyć na niego połowę masy. Na masie ułożyć zamoczone w ponczu biszkopty i oprószyć je kakao. Biszkopty przykryć drugim blatem lekko posmarowanym kremem (ok. 1/3 z pozostałej połowy).
Wierzch ciasta wypączować i posmarować pozostałą masą. Następnie wyłożyć na niej naponczowane biszkopty. Wierzch posypać kakao. Wstawić do lodówki.
© 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone