70 dag mięsa wołowego
70 dag mięsa wieprzowego (podgardle lub pachwina)
2 podudzia kurczaka
50 dag wątroby – wieprzowej lub drobiowej (z drobiową pasztet jest delikatniejszy)
2-3 bułki
5 jajek
1-2 cebule
2-3 marchewki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wątrobę usmażyć z cebulą. Mięso z marchewkami gotować do miękkości. Po ugotowaniu mięso obrać z kości i zmielić dodając przesmażoną wątrobę z cebulą oraz namoczone i odciśnięte bułki. Zemleć 2 razy – pierwszy raz na grubszym sitku, drugi raz na cienkim sitku. Po zmieleniu dodać 5 całych jajek, pieprz, sól i trochę gałki muszkatołowej – wszystko wymieszać. Masę włożyć do blaszki i piec godzinę w 180 0C.
© 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone