Najlepsze

Przekąski

Ryba „a la Wanda”

Składniki:

  • 1 kg fileta z ryby
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków konserwowych

Składniki na ciasto:

  • mąka
  • jajko
  • mleko
  • woda gazowana
  • sól

Zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki oliwy
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek octu

Wykonanie:

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, korniszony w plasterki. Cebulę podsmażyć, dodać przecier pomidorowy, przygotowane: paprykę i korniszony. Warzywa wymieszać z gorącą zalewą. Do słoików władać rybę na przemian z warzywami w zalewie. Zakręcić słoiki i odstawić do wystygnięcia.