Z podanych składników wyrobić ciasto. Będzie się ono lepiło, ale tak ma być. Ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem i piec ok. 30 min w temp. 180°C.
Pianę ubić z białek, dodać cukier. Drugie ciasto wyłożyć na blachę, na ciasto wyłożyć pianę i posypać płatkami. Piec ok. 30-35 min w temp. 160°C.
Galaretkę rozpuszczamy w 1½ szklanki wody, dodać sok z wiśni i wymieszać. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić, pod koniec dodać śmietan fixy. Jak galaretka będzie już tężeć to zaczynamy przekładać ciasto.
Ciasto kruche – galaretka, do której dodajemy wiśnie – bita śmietana i ciasto z bezą oraz migdałami.
Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
© 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone